Zelf waszak maken

Nuttige naaiwerkjes
Vakantie. Tijd om even tot rust te komen en de perfecte tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Heb je zin om achter de naaimachine te kruipen, voor wat ontspannende, leuke én nuttige klusjes? Lees dan snel hoe je zo’n handige waszak maakt.

Waszak maken: stoer en simpel
De was is gesorteerd. Alles ligt netjes op het juiste stapeltje. Maar wat blijkt als je de wasmachine leeghaalt? Je favoriete trui komt ook uit de machine, 3 mater kleiner. Herkenbaar? Met een zelfgemaakte, stoere waszak gaat jou dat nooit meer gebeuren.
Heb je een borduurfunctie op je machine? Stik ton sur ton een tekst op je waszak.

Onze waszak is voor de fijne wolwas, maar heeft als contrast een hele stoere uitstraling. Hoe maak je deze waszak? Simpel: naai twee lappen stof tegen elkaar, de omslag bovenaan maak je lekker breed. Stik een eveneens brede tunnel voor een dik koord en naai je zelf gekozen labels op de boord. Niet alleen heb je een mooi resultaat, je wollen items zijn zo veilig opgeborgen.

Wit is wit
Hoewel de wasmand wit is en deze bestemd is voor de witte was vergeten huisgenoten dit nog wel eens in de praktijk. Raar, maar waar. Ben je die gekleurde sok tussen je witte was beu? Maak de boodschap duidelijk met een tekstlabel, geen twijfel of discussie achteraf meer, want dit is de 100% wit wasmand! Labels maken kan je helemaal zelf. De tekst op je label bepaal je zelf, net als het lettertype, de kleur en de achtergrond.

Waszakjes maken voor vakantie
‘Travel light’ is advies als je je koffers pakt. Dat betekent wel dat je af en toe een wasje moet draaien tussendoor. Maak zelf je eigen waszakjes; ze nemen nauwelijks ruimte in en ze zijn in 10 minuten genaaid. Heb je al waszakjes gekocht? Maak ze dan vakantie proof met leuke strijklabels! Ook handig voor een citry trip of midweekje weg, je houdt de was gemakkelijk gescheiden van je schone spullen.

Je kunt ook een (kleine) weekendtas tot laundry bag te omdopen. Met de juiste waslabels laat je geen twijfel over de functie.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *