Kinderkleding zelf maken

Zelf kleding maken, kinderkleding niets is zo belonend als dat, als het om de naaimachine gaat. Het kiezen van de patronen, de stof zoeken en vinden, een groot feest voor een DIY-er. Maar het allerleukste blijft wel de afwerking, het eindresultaat in zicht en nu de finishing touches; je eigen label op je creatie naaien is de kers op de spreekwoordelijke taart!

Zelfgemaakt baby broekje

Het mini broekje voor het mini mensje is klaar dat wil zeggen wanneer je het voorzien hebt van je label. In dit geval is dat de naam van de kleine meid. Of je het nu als een merknaam op de gulp naait of rondom op de band, het wordt nét even iets persoonlijker, vrolijker ook. De mogelijkheden zijn eindeloos, versieren is een feest dus laat je fantasie de vrije loop. Deze naampjes worden erop gestikt maar wist je dat je ook strijklabels kunt bestellen? kijk op de site.

Stoer tekstlint

Stoere mannen stoeren namen en natuurlijk stoere kleding! Dit jasje kan tegen een stootje wanneer je kleine mannetje zijn eerste stappen in de wijde wereld zet. Het leuke van zelfgemaakte kleding is dat ook broertjes of zusjes die nog gaan komen, de kleertjes aan kunnen. Jouw eigen kwaliteit is natuurlijk ALTIJD DE BESTE.  Leuk om eens een groot lettertype te bestellen, zeker bij korte namen een groots resultaat, de smiley maakt het helemaal af. Zeker weten de de kleine man hier zelf ook blij van wordt. Stik het lint langs de rits en/of naai het achter in het jasje, het kan als lusje dienen.

DIY voor beginners

Ben jij een starter onder de de DIY-ers op de naaimachine? Dan zijn de slabbertjes of kwijldoekjes iets voor jou. Je hoeft er niet eens nieuwe stof voor te kopen! Knip twee gelijke driehoeken uit een oud t-shirt en een badhanddoek. Leg deze met de goede zijdes tegen elkaar, stik rondom tot op 5 cm na. Keer de stof, laatste stukje met de hand vastzetten. Twee drukknoopjes en bijna klaar. Naai nu je label nog op de plaats waar jij het hebben wilt!

Natuurlijk kun je ook eerst het of de labels stikken op één goede zijde van de stof voordat je deze op de andere legt ;-)) handig wanneer je de slab echt van een lint wilt voorzien. En de tekst? Deze is goed voor iedere baby, handig en je geeft een heel persoonlijk cadeau!

Een label maakt het af

Stars and stripes, eigenlijk in ieder mode golf aanwezig. Zeker strepen zijn niet uit het modebeeld weg te denken. Vrolijk, fris, stoer en voor ieder boy of girl te gebruiken. Dit jasje is wel voor de gevorderde naaister maar een streep truitje uit jouw vintage exemplaar is natuurlijk ook ge-wel-dig en een stukje makkelijker. Ben je klaar met het aannaaien van de knoopjes dan is je label aan de beurt! Wat een resultaat, je zou er bijna weer de baby blues van krijgen.

Creatief als je bent kom je vast met meer leuke kreten voor je labels. Leuk om je resultaat te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *